AIO vzw | Associatie voor Interne Opleiding
SitemapContact
» seminaries » Fiscale Behandeling van vastgoed in Buitenland(NL-FR-SPA-PORTUGAL) »
 

Fiscale Behandeling van vastgoed in Buitenland(NL-FR-SPA-PORTUGAL)
seminaries
 Datum: woensdag 18 november 2020
 Uur: van 19u00 tot 22u00
 Locatie: Online seminarie *
 Spreker: Wim Vermeulen - Cazimir Advocaten
 Prijs: € 50 /p.p. (vrijgesteld van BTW)
 BIBF nummer: 104732
   * U rijdt best binnen via de groene poort, u kunt zeer gemakkelijk parkeren op de binnenkoer.
   
 
 Omschrijving:

Onroerend goed in het buitenland

Uw appeltje voor de dorst? Verslik u niet in de fiscale aspecten.

 

Wie een woning overweegt te verwerven buiten de Belgische landsgrenzen, zal vroeg of laat geconfronteerd worden met de fiscale aspecten van zo’n aankoop. De buitenlandse belastingelementen, gecombineerd met het Belgische luik ervan, worden toegelicht tijdens dit seminarie van Wim Vermeulen.

 

Wim is vennoot bij Cazimir Advocaten en één van de specialisten vastgoed fiscaliteit in België, niet alleen voor investeringen en successieplanning in eigen land, maar ook voor aankopen en planning in het buitenland. Hij is als advocaat verbonden aan de balie van Brussel. Wim is auteur van meerdere boeken, publiceert in fiscale tijdschriften en kranten en is een veelgevraagde gastspreker over vastgoed fiscaliteit en successieplanning van onroerend goed. Hij doceert 'Aspecten van internationale onroerend goed fiscaliteit' aan de Fiscale Hogeschool. Onlangs nog publiceerde hij Buitenlandse vakantiewoningen en de fiscus, waarin de aankoop en het gebruik van een vakantiewoning in maar liefst 21 verschillende landen binnen en buiten Europa worden besproken.

 

In dit seminarie wordt besproken wat de fiscale gevolgen zijn van de aankoop, het bezit, de verkoop en de successieplanning van buitenlands onroerend goed.

 

Hoe worden periodieke inkomsten uit buitenlands onroerend goed belast? Wat met meerwaarden? Wat is terzake de rol van de dubbelbelastingverdragen? Mag de Belgische belastingambtenaar zich naar het buitenland begeven om er ter plaatse inlichtingen in te winnen over de huurwaarde? Of bestaat er automatische gegevensuitwisseling tussen de buurlanden onderling? Wat met de belasting in het buitenland? En wordt er in België rekening gehouden met de eventueel in het buitenland betaalde belasting?

 

Er wordt vervolgens nagegaan wat er gebeurt op het vlak van successierechten indien de nalatenschap van een Belgisch rijksinwoner een in het buitenland gelegen onroerend goed bevat. Zijn er landen waarmee België een overeenkomst tot voorkoming van dubbele belasting inzake successierechten heeft afgesloten? Hoe wordt de heffingsbevoegdheid in dat geval geregeld? En wat ten slotte met de buitenlandse erfbelasting?

 

Tijdens de presentatie komen ook een aantal internrechtelijke fiscale aspecten van een aantal populaire landen ter sprake.

 

 

 

Drie fiscale tips voor een tweede woonst in het buitenland

 

  1. Bekijk de zaken niet door je Belgische fiscale bril: pas geen lokale klassiekers toe, zoals bijvoorbeeld de aankoopstructuur met vruchtgebruik en blote eigendom, die in Spanje volledig anders werkt. De uitgewerkte oplossing moet uiteraard in beide landen van toepassing zijn!
  2. Teken en betaal pas iets als je groen licht hebt van je lokale adviseur!
  3. Pas op met successierechten: je vastgoed in Portugal of Italië mag dan weinig of niet belast worden, je bent nog altijd Belgisch rijksinwoner en de Belgische successierechten zullen wel worden toegepast - ook op je tweede verblijf in het buitenland!
   
 Documenten:
  De fiscale behandeling van het vastgoed 1,01 MB 
 
Prijs cursus (zonder inschrijving op seminarie): € 40 KOPEN
 
 

Associatie voor Interne Opleiding vzw (erkenningsnummer IAB: B0579/2019-05)
Torhoutsesteenweg 367 | 8200 Brugge (St.Andries) | T. +32 (0)496 79 61 12 | E. info@aiovzw.be

 

welkom | seminaries | cursussen | nieuws | over AIO | faq | links | mijn account                                                                    prijzen zijn vrijgesteld van BTW